HarpisteMinou den Hals
 

Biografie

Al als jong meisje werd ik verliefd op de klanken van de harp en tot op de dag van vandaag is deze liefde gebleven!

Als jongtalent werd ik aangenomen in de vooropleiding van het Rotterdams Conservatorium om mijn droom tot professioneel harpiste te verwezelijken.
Na het afronden van het voortgezetonderwijs heb ik gestudeerd aan het Rotterdams Comservatorium Codarts. Codarts was voor mij een inspirerende en internationale omgeving waar ik mij heb ontwikkeld tot professioneel harpiste en docente. Naast klassieke muziek heb ik een jazz minor gevolgd en mijn lesbevoegdheid behaald. Hierdoor kan ik naast het bekende klassieke harp-repetoire ook improviseren met ritmes op de harp. Mijn repertoire is daarom ook zeer uiteenlopend en gevarieerd (klassiek, tango, modern, opwekking, jazz, pop en Zuid-Amerikaans).

Verder heb ik diverse harpcursussen en masterclasses gevolgd. Waaronder een Zuid-Amerikaanse harpcursus bij Alfredo Rolando Ortiz, een klassieke masterclass bij Isabella Perez, masterclasses bij Edmar Castaneda en Petra van der Heide en jazz harpcursussen bij Park Stickney en Rosetty de Ruiter. Ook heb ik verschillende prijzen gewonnen bij concoursen.

Naast optredens met diverse orkesten en ensambles, treed ik ook als soloharpiste op.
Mijn passie en liefde voor harpmuziek deel ik graag met u tijdens een van mijn concerten.